Geert Mulders nieuwe hoofdtrainer AVV America 1

Nadat eerder bekend werd gemaakt dat het eerste elftal van AVV America weer in de standaardklasse gaat voetballen, heeft de club in de persoon van Geert Mulders nu ook een nieuwe hoofdtrainer gevonden. “Ik wil vooral het team een team laten zijn en dan komen de prestaties vanzelf”.

De afgelopen drie jaar had Eric Driessen de leiding over “de ierst” van America en na zijn aangekondigde vertrek was er dus een vacature ontstaan voor de functie van hoofdtrainer. De keuze is uiteindelijk op Geert gevallen, waarbij de wensen vanuit de spelersgroep ook een belangrijke rol hebben gespeeld.

Prestatief voetbal geeft de doorslag

“Ik ben in gesprek geweest met het technisch bestuur en een aantal spelers. Daarbij heb ik aangegeven dat prestatief voetbal wel mijn voorkeur geniet”, zegt Geert. De keuze om weer prestatief te gaan voetballen met America 1 is inmiddels al beklonken en daarmee werd dus ook aan die wens van Geert voldaan.

Een doelstelling hangen aan volgend seizoen vindt Geert lastig maar hij is vastberaden om het komende seizoen met vertrouwen tegemoet te gaan. “We hebben een mooie mix met jonge spelers en ervaren krachten waarmee we vooruit kunnen. We gaan er samen gewoon het maximale uithalen”. De afgelopen vier jaar was Geert de trainer van AVV America VR1 en daarvoor was hij onder meer hoofdtrainer van RKDSO en SV Kronenberg. Zelf speelde hij ook nog zo’n vijftien jaar in het eerste elftal van America waar hij dus nu hoofdtrainer van wordt. Geert tekent in eerste instantie voor één seizoen.