De competitie start voor alle teams rond het eerste weekend van september. In de voorbereiding, tijdens de winterstop en indien noodzakelijk gedurende de competitie, worden er af en toe oefenwedstrijden gespeeld.

Onderstaand volgen een aantal richtlijnen die van toepassing zijn op de wedstrijden:

Vervoer bij uitwedstrijden

Wedstrijdtenue

Alle spelers dienen in het voorgeschreven tenue aan de wedstrijden deel te nemen. De tenues zijn voor alle teams door de vereniging/sponsor beschikbaar gesteld. De tenue's bestaan uit: shirt, broek en sokken. Spelers dienen zelf te zorgen voor voetbalschoenen en scheenbeschermers. Afwijkend tenue (ook broeken met evt. strepen) worden niet toegestaan. Draag zorg voor het net kleden op het veld: sokken omhoog, scheenbeschermers om en shirt in de broek.

Wassen tenues

Per team worden afspraken gemaakt voor het wassen van de tenues. De tenues dienen altijd gezamenlijk gewassen te worden om kleurverschillen te voorkomen. Het tenue blijft eigendom van de vereniging. Bij gebreken (scheuren, ernstige slijtage) dient de leiding direkt ingelicht te worden, zodat het zo snel mogelijk gerepareerd/vervangen kan worden.

Keepers

Voor keepers geldt dat zij één keer per seizoen een vergoeding kunnen ontvangen voor de aankoop van één paar keepershandschoenen. Voor de pupillen-keepers is dit een bedrag van € 20,- en voor de junioren en senioren keepers zal 50% van de kosten vergoed worden tot een maximum van € 50,- per jaar. Deze kosten kunnen worden gedeclareerd bij de penningmeester via het declaratieformulier, inclusief het kassabonnetje. Indien een team over een gesponsord tenue inclusief keepershandschoenen beschikt, komt de keeper van dat team niet voor vergoeding in aanmerking.

Digitale Spelerspas

Alle wedstrijden, m.u.v. veteranen, worden geregistreerd via het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF). Hiermee wordt o.a. de uitslag geregistreerd en controleert de scheidsrechter of de spelers op het wedstrijd formulier daadwerkelijk de spelers zijn die aan de wedstrijd deelnemen. Dit kan alleen als de spelers lid zijn van AVV America en een deugdelijke foto hebben aangeleverd. Is de foto te onduidelijk, dan zal de scheidsrechter de speler uitsluiten voor de wedstrijd. De speler is zelf verantwoordelijk voor een deugdelijke (pas)foto.